MÉTEO | Aquest divendres la xafogor farà tornar a suar

MÉTEO | Aquest divendres la xafogor farà tornar a suar
Ingrid Vicent
28/07/2023 - 09:16

Badalona - Nit de molt llampegar però poca pluja a la costa. La línia de xàfecs i tempestes que ha travessat Catalunya entre ahir al vespre i la nit ha deixat el gruix de les precipitacions cap a l'interior. A la franja litoral, la pluja ha arribat de forma més local, tot i que puntualment ha descarregat amb intensitat, com és el cas de l'Alt Empordà.

A Badalona els xàfecs no han deixat pluges gaire destacables. Els registres més elevats són els 0.8 mm de barris com Bufalà o el Gorg. Segueix amb 0.7 mm Dalt la Vila. A Llèfia, La Salut, Progrés i Casagemes 0.6 mm. Pomar 0.5 mm. Pluja poc destacable, però benvinguda.

La pluja, tot i que poca a Badalona, ha servit per refrescar l'ambient. La temperatura mínima ha baixat. Aquest divendres s'ha aixecat amb termòmetres marcant xifres entre els 21-22 °C. Avui la calor augmentarà al llarg del dia, ho farà amb més sensació de xafogor. El vent bufarà de xaloc, a partir de mig matí-migdia, i farà augmentar la humitat.

Al llarg del matí hi haurà alguns intervals de núvols, més destacable direcció Barcelona. Les nuvolades afectaran principalment la franja litoral des del sud del Barcelonès cap a les Terres de l'Ebre. A Badalona, tot i alguns núvols puntuals, aquest divendres serà d'ambient assolellat. A la tarda amb el pas d'algunes franges de núvols prims que es mouran des de l'interior cap a la costa.

El cap de setmana es presenta amb temps estable i ambient càlid.. Dissabte lluirà el sol, de bon matí amb algun núvol, res important. S'imposarà un cel blau amb temperatures d'estiu. El termòmetre s'enfilarà i la calor s'accentuarà. Diumenge apareixeran algunes nuvolades a la costa que implicaran un matí de cel més variable. El sol tornarà a guanyar espai al migdia i tarda. La temperatura baixarà, però la xafogor es mantindrà alta.