MÉTEO | Aquesta nit el pas d'un front posarà punt final a la calitja

MÉTEO | Aquesta nit el pas d'un front posarà punt final a la calitja
Ingrid Vicent
08/04/2024 - 09:12

Badalona - Aquest dilluns el dia s'ha tornat a llevar amb un cel de color blanc terròs. Es manté una alta concentració de pols sahariana en suspensió que farà allargar la calitja un dia més. Ara bé, aquesta nit, el pas d'una línia frontal escombrarà tota aquesta sorra en suspensió i netejarà l'atmosfera. Això permetrà que demà el cel torni a recuperar el color blau.

De moment avui, continuarà l'ambient enterbolit. A grans trets, cel bastant similar al que ha lluït durant el cap de setmana marcat per una mala visibilitat. Al llarg del matí amb un sol totalment diluït per la circulació de núvols alts i mitjos que si sumem a la calitja. Cap al centre del dia i part de la tarda amb més resol i un nou augment dels núvols capa al vespre.

La temperatura avui pujarà lleugerament. De bon matí ja s'ha fet notar un ambient molt suau amb temperatures més pròpies del mes de maig que no pas d'inici d'abril. A ciutat, amb valors de mínima entorn els 14 °C. Al centre del dia, la temperatura també mostrarà força suavitat. Avui el termòmetre s'aproximarà als 20 °C. A la tarda el vent bufarà de sud-oest i mantindrà l'ambient molt temperat.

El pas d'un front al llarg d'aquesta nit i matinada portarà un canvi de temps. Dimarts es farà notar un descens de la temperatura i un temps insegur, marcat per la variabilitat i la possibilitat d'alguns ruixats.