MÉTEO | Arriba la tercera calorada del que portem d'estiu

MÉTEO | Arriba la tercera calorada del que portem d'estiu
Ingrid Vicent
17/07/2023 - 09:22

Badalona - La setmana comença amb l'inici d'una nova calorada que tocarà sostre dimarts i que mantindrà les temperatures molt elevades també dimecres.

Aquest cap de setmana hem entrat en el període de l'any en què tradicionalment acostuma a fer més calor, és el que es coneix com a canícula estival i aproximadament s'allarga des del 15 de juliol fins al 15 d'agost. És en aquest període quan la temperatura acostuma a assolir les xifres més altes. L'elevada posició del sol, els dies llargs i l'estabilitat impliquen una alta radiació que reescalfa la superfície terrestre. Per altra banda, la temperatura alta de l'aigua del mar fa que el seu efecte termoregulador sigui menys efectiu i les temperatures a la costa, no quedin tan frenades. Aquest any la canícula arriba coincidint amb un nou episodi d'altes temperatures.

Aquest dilluns, tot i la pujada tèrmica, a la costa el termòmetre encara es mantindrà dins uns valors similars als del cap de setmana. La temperatura mínima ha marcat valors entorn els 24 °C i la màxima es preveu que s'enfili entre els 28-30 °C.

Avui bufarà vent de xaloc (SE) que farà suavitzar l'augment del termòmetre. En canvi, demà dimarts, el vent girarà cap a migjorn (S) i garbí (SW), un vent que a partir de migdia bufarà més reescalfat i facilitarà que el termòmetre es dispari cap amunt amb valors que de forma generalitzada arribaran els 30 °C a la costa. La calor serà molt més intensa cap al sector prelitoral i comarques d'interior de Catalunya.

L'estat del cel no ha d'implicar gaires complicacions al llarg de la setmana, principalment amb domini de l'ambient assolellat. Aquest dilluns amb sol i alguns intervals de núvols alts i mitgencs que s'aniran passejant durant el dia.