MÉTEO | Arriben dies amb barreja de clarianes, núvols i pluja

MÉTEO | Arriben dies amb barreja de clarianes, núvols i pluja
Ingrid Vicent
26/04/2024 - 10:39

Badalona - El divendres ha començat amb grans clarianes i carrers mullats després d'una nit i matinada amb el pas d'una línia de ruixats que ha deixat registres de pluja entre el mig i 1 l/m². Hem entrat en un període d'inestabilitat meteorològica que s'allargarà durant uns quants dies i que estarà marcat per la variabilitat. Entre avui i demà dissabte amb cel canviant i algunes pluges disperses, en forma de ruixats, i entre diumenge i sobretot dilluns amb cel més cobert i pluges més extenses.

El matí de divendres mostrarà un temps tranquil, amb grans clarianes i bones estones de sol. La nuvolositat augmentarà a partir de migdia amb una tarda de cel variable. El cel més amenaçador quedarà situat cap a les comarques d'interior. Els ruixats més propers es localitzaran just darrere de la Serra de Marina, cap al sector prelitoral. Aquí, a la costa, el cel quedarà mig cobert, però el risc de pluja serà baix, tot i això, no es pot descartar que algun ruixat salti cap a la costa de forma puntual.

Pel que fa a les temperatures, avui es mouran en valors més normalitzats per l'època. Les mínimes han marcat xifres entre els 11-12 °C. Les màximes tendiran a sumar uns graus entre avui i demà dissabte, però en general es mantindran a ratlla. De moment la calor quedarà aparcada durant uns quants dies.

Aquest cap de setmana caldrà tenir el paraigua a prop. La combinació d'aire fred en altura, vent humit i el pas d'un front afavorirà diferents moments de precipitació. Ara bé, no serà un cap de setmana de pluja continuada.

Dissabte serà una jornada de cel canviant i temps insegur. Hi haurà estones de sol que es barrejaran amb la possibilitat d'alguns ruixats dispersos. Demà les precipitacions afectaran de forma més general comarques d'interior i esquitxaran la costa central de forma irregular.

Diumenge, en conjunt, el cel es mostrarà bastant carregat de núvols. Serà un dia més aviat gris. Les pluges previstes entre diumenge i dilluns dependran de la trajectòria final que facin les pertorbacions que es mouen pel nord de la península Ibèrica. Amb els mapes d'aquest divendres. La pluja més persistent quedaria concentrada entre la nit i el matí de diumenge. A la tarda el gruix de les precipitacions s'aniria concentrant cap al nord de Barcelona i Girona, així com a tota la franja dels Pirineus.

Dilluns tornarà a ser un altre dia de paraigües oberts, novament amb una tongada de pluges que podrien ser força generals i abundants. La setmana vinent caldrà continuar molt pendents de l'estat del cel.