MÉTEO | Arriben les primeres nits tropicals

MÉTEO | Arriben les primeres nits tropicals
Ingrid Vicent
08/06/2023 - 10:13

Badalona - Sense fer gaire soroll la temperatura ha anat augmentant i a poc a poc, l'ambient fresc s'ha anat quedant enrere.
Aquest dijous el termòmetre puja un esgraó més. Avui en alguns barris de la ciutat s'ha enregistrat la primera nit tropical de l'any amb una mínima que ha marcat 20 °C. És el cas del barri del Centre, el Progrés o el Gorg. A la resta, s'han quedat molt a prop amb mínima de 19 °C. Només a la part nord del municipi l'ambient nocturn ha estat lleugerament fresc. Avui tornarà a ser un dia càlid. La circulació de vent de sud afavorirà temperatures altes amb màxima entorn els 24-25 °C.

PANTALLA BDN MAPA MINIMA 8 juny


A diferència d'ahir, aquest dijous la nuvolositat serà més trencada i al llarg del dia hi haurà estones de sol i ressol. Es mantindrà la circulació de franges de núvols prims que faran que a estones el cel es mostri entelat. Tot i que estem lluny de la pertorbació Òscar, que es localitza al damunt de l'Atlàntic, el seu moviment continua enviant franges de núvols cap a la Península. De cara a mitja tarda la nuvolositat tornarà a augmentar amb l'aproximació d'un front que entrada la nit arrossegarà algunes precipitacions cap a les Terres de l'Ebre.

Divendres, al llarg del matí, el front acabarà de creuar Catalunya. Es tractarà d'un front poc actiu que arribarà a la costa desfet, però que farà augmentar els núvols i no és impossible que pugui deixar anar 4 gotes de pluja. Demà serà un dia de cel variable amb barreja de sol i núvols i temperatura una mica més alta.

Durant el tram final de setmana la calor s'accentuarà una mica més. Les temperatures altes s'allargaran a inicis de la setmana vinent.