MÉTEO | Arriben uns dies de temps tranquil

MÉTEO | Arriben uns dies de temps tranquil
Ingrid Vicent
26/05/2023 - 09:57

Badalona - Torna la calma. Ho fa amb un divendres d'ambient assolellat, pocs núvols i un augment de l'amplitud tèrmica.

La retirada dels núvols al llarg de la nit ha permès una matinada de cel serè i un descens de la temperatura mínima que s'ha situat en xifres entre els 14 i 15 °C. Un ambient fresc a primera hora del dia que contrastarà amb la suavitat del migdia. Avui el termòmetre farà un salt cap amunt i les temperatures recuperaran valors més propis del mes de maig amb màximes que s'enfilaran cap als 21-22 °C.

La inestabilitat més marcada es retira. La DANA, la bossa d'aire fred en altura, es situa aquest divendres a Portugal i Catalunya queda al marge del radi d'acció més directe. Després d'uns dies de temps remenat arriba un final de setmana de temps més estable.

Aquest divendres predominarà l'ambient assolellat. En trams de la costa central hi haurà restes de núvols que al matí es passejaran principalment per dins de mar. A la tarda, la nuvolositat, es deixarà veure pel damunt de les muntanyes litorals.

Tan avui com els dies vinents s'instal·larà una dinàmica de temps primaveral. Els matíns es preveuen més o menys assolellats a bona part del territori i les tardes amb el creixement de núvols cap a muntanyes prelitorals i del nord. S'escaparan alguns ruixats en àrees del Pirineu i Prepirineu. Fora d'aquests sectors no es preveu gaire moviment.

El cap de setmana, a la costa central, començarà amb un dissabte de domini del sol i ascens del termòmetre. Es retornarà cap a un ambient de preestiu. Serà un cap de setmana de màniga curta al centre del dia. De cara a diumenge apareixeran alguns núvols prims que podran enterbolir una mica el cel. Res que faci trencar la calma meteorològica que encara s'allargarà a l'inici de la setmana vinent.