MÉTEO | Avui s'enregistrarà el dia més càlid de la setmana

MÉTEO | Avui s'enregistrarà el dia més càlid de la setmana
Ingrid Vicent
30/11/2023 - 08:54

Badalona - Aquest dijous el protagonista de la jornada serà el termòmetre amb previsió d'una pujada sobtada de la temperatura que de cara a migdia farà notar un ambient força suau per l'època. De moment, les temperatures mínimes han marcat uns valors més o menys estables, xifres entre els 12 i 13 °C. A diferència d'ahir, aquest matí, s'anirà notant un augment progressiu de la temperatura.

S'aproxima un front atlàntic, de moment es mou per l'oest de la Península, però al seu davant s'imposa una circulació de vent entre oest i sud-oest, que avui afectarà la meitat oriental de la península. Un vent que arriba a la costa catalana ressec i reescalfat i que afavorirà l'ascens de la temperatura cap a valors de 20 °C. Entorn el migdia el vent es reforçarà i bufarà moderat al llarg de la tarda fent notar un ambient bastant suau.

Pel que fa a l'estat del cel, avui es veurà enterbolit per la circulació de núvols prims. Aquest matí amb sol, però intermitentment deslluït pel pas d'aquests núvols alts. La nuvolositat anirà augmentant progressivament, encara amb algunes clarianes a la tarda, però amb el pas de les hores arribaran núvols més compactes que donaran pas a una nit de cel tapat.

El front avança lentament i la part activa arribarà divendres. Demà amb cel cobert des de bon matí i algunes pluges febles entorn el migdia. Divendres la temperatura baixarà, es notarà sobretot a partir de la tarda, un cop el front comenci a retirar-se. Darrere el front arribarà una entrada de vent de nord que arrossegarà una massa d'aire fred que farà baixar el termòmetre de forma contundent, l'ambient més fred es farà notar durant el cap de setmana.