MÉTEO | Badalona enregistra la tardor climàtica més càlida

MÉTEO | Badalona enregistra la tardor climàtica més càlida
Ingrid Vicent
01/12/2023 - 17:01

Badalona - El mes de novembre ha seguit la mateixa tendència que els darrers 9 mesos i ha finalitzat amb una temperatura mitjana molt per sobre de la climàtica. Els 15,6 °C de mitjana del mes de novembre, ha superat en 2 graus la dada climàtica, situada en 13,6 °C.

POSPO GRAFICA TEMPS

Amb el novembre se suma un altre mes càlid i es tanca la tardor climàtica més calorosa que s'ha enregistrat mai dins l'arxiu històric de la ciutat, que data de l'any 1968. Setembre, octubre i novembre (tardor climàtica) han deixat registres de temperatura molt per sobre dels normals per l'època.

La mitjana dels tres mesos se situa en 20 °C, una dada dos graus per sobre respecte els 17,8 °C de temperatura mitjana de la tardor climàtica. Per segon any consecutiu, es supera el rècord de la tardor més càlida registrada mai. El record anterior data just de l'any passat (2022) amb un registre de 19,9 °C.

Els mesos càlids ens van encadenant un darrere l'altre i malauradament ho fan acompanyats per registres de precipitació deficitaris. Durant aquesta tardor climàtica, el dèficit de pluja ha estat del 50%. En els darrers 3 mesos ha plogut un total de 97 l/m². Això són uns 100 litres menys del que assenyala la mitjana climàtica, 198 l/m². Ha plogut la meitat del que seria l'habitual.

Veurem com evolucionen les últimes setmanes de l'any, amb un 2023 que va camí de convertir-se en un dels més càlids i secs d'ençà que hi ha registres.