MÉTEO | Badalona sota la boira

MÉTEO | Badalona sota la boira
Ingrid Vicent
18/03/2024 - 09:27

Badalona - La setmana ha començat amb una boira molt tancada. Tot un mar de núvols afectant la franja litoral amb cel tapat i una reducció important de la visibilitat cap a l'horitzó que ha fet desaparèixer la silueta de molts edificis de la ciutat.

Els darrers dies s'ha instal·lat una situació d'estabilitat amb un anticicló que afavoreix la calma i un matalàs d'aire càlid situat al damunt un Mediterrani que, en aquesta època de l'any, presenta una temperatura freda. El contrast de temperatura entre la massa d'aigua freda i la massa d'aire calent, afavoreix la formació de boires d'advecció que són molt típiques de la primavera.

Al llarg del matí de dilluns les boires i estrats baixos de la franja litoral s'aniran aixecant però sense acabar de marxar del tot. Igual que ahir, quedarà un cel emblanquinat i amb humitat elevada. Cap al migdia amb núvols baixos més trencats, però sense fer net. Per damunt de les boires circulen núvols alts que, en moments de clarianes, faran lluir el sol enterbolit, sobretot a la tarda.

Avui la boira marítima farà ballar la temperatura. De moment, els valors de mínima han marcat xifres entre els 11-12 °C. Igual que ahir, el termòmetre quedarà més aturat arran de costa on es notarà més la frescor del mar. En canvi, cap a barris de muntanya, la temperatura s'enfilarà amb més facilitat.

Demà dimarts les boires ja no seran tan generals i el sol tindrà més presència. Tot i això, els dies vinent el cel lluirà mig enterbolit per la circulació de núvols alts i mitjans. Sense previsió de pluja i amb temperatures una mica per sobre del que tocaria per l'època.