MÉTEO | Barreja de sol, núvols prims i possibles boires costaneres

MÉTEO | Barreja de sol, núvols prims i possibles boires costaneres
Ingrid Vicent
05/04/2024 - 09:29

Badalona - La recta final de setmana ve marcada per l'entrada d'una massa d'aire càlid que farà pujar la temperatura de manera important a l'interior de Catalunya, Aquí a la costa, el termòmetre es quedarà frenat per la influència del mar i alhora estarà condicionat per la direcció del vent i la possibilitat de boires costaneres. Tot i que la calorada no afectarà la franja de costa, les temperatures es mouran en valors més propis d'inicis de maig que no pas d'abril.

De moment matí de divendres suau amb una pujada de la temperatura mínima. La presència de núvols durant la matinada ha actuat de tapadora retenint escalfor. Xifres de mínima entre els 13 i 14 °C. Al centre del dia, s'esperen pocs canvis respecte a la resta de la setmana amb previsió que les màximes s'enfilin entorn els 20 °C. Uns valors que es mantindran bastant similars durant el cap de setmana.

Tant avui com els dies vinents el cel pot mostrar força variabilitat amb boirines arran de mar i la possibilitat de bancs de boira costanera, sobretot als extrems del dia. Per altra banda, el sol lluirà enterbolit per la circulació de núvols prims i la presència de pols en suspensió.

L'atmosfera s'anirà carregant de pols en suspensió, sorra africana que arriba acompanyant la massa d'aire càlid que s'enfila des del sud i que durant el cap de setmana s'endinsarà fins a l'interior d'Europa. La concentració de sorra africana anirà augmentant els dies vinents i serà especialment elevada diumenge. Aquest final de setmana el cel mostrà un aspecte calitjós i un color terròs.