MÉTEO | Breu canvi de temps amb l'aparició de núvols en trànsit

MÉTEO | Breu canvi de temps amb l'aparició de núvols en trànsit
Ingrid Vicent
20/12/2023 - 09:02

Badalona - Aquest dimecres hi haurà un petit parèntesi dins la monotonia meteorològica que s'ha instal·lat els darrers dies. El pas d'un front trencarà transitòriament l'estabilitat amb un canvi de temps marcat per un augment de la nuvolositat. Es tracta d'un front que arriba al Mediterrani desgastat, es mou en terreny anticiclònic i es presenta poc actiu. Tret d'algunes precipitacions cap al Pirineu de Lleida, a la resta de Catalunya no implicarà pluja, simplement un cel emblanquinat.

Serà un breu canvi de temps. Aquest matí amb un cel mig ennuvolat amb una barreja de núvols alts i mitjans. El front arribarà a la costa bastant trencat i, tot i l'aparició de núvols, es deixaran entreveure clarianes. Durant la tarda el front de núvols ja haurà marxat mar endins i tornarà a imposar-se la calma amb un cel obert.

Pel que fa a les temperatures avui es notarà una mica més de fred. De bon matí el termòmetre no ha variat gaire. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 7 i 8 °C. La diferència, respecte ahir, es notarà al centre del dia, aquest dimecres amb temperatures més curtes. Els núvols del matí dificultaran l'augment del termòmetre i es notarà un ambient més fred. Avui les màximes es mouran al voltant dels 15 °C.

Demà i la resta de la setmana el temps estarà marcat per les altes pressions que facilitaran el domini del sol. La temperatura tornarà a pujar dijous. La setmana avançarà amb migdies d'ambient agradable, però amb nits que continuaran sent fredes. S'arribarà a Nadal amb una continuïtat de l'anticicló que afavorirà l'estabilitat meteorològica.