MÉTEO | Breu pic de calor que serà poc apreciable a la costa

MÉTEO | Breu pic de calor que serà poc apreciable a la costa
Ingrid Vicent
24/07/2023 - 09:32

Badalona - La calor s'intensificarà lleument a la costa aquest dilluns. El pic càlid previst per aquest inici de setmana serà més notable cap a comarques d'interior. La pujada de la temperatura serà curta, dimarts el termòmetre anirà a la baixa amb l'entrada de vent de nord. Aquesta setmana el termòmetre anirà fluctuant amunt i avall. A la franja litoral el moviment de temperatura quedarà molt apaivagat.

La setmana comença amb un temps insegur. De bon matí amb nuvolositat present a la meitat est de Catalunya i amb algunes precipitacions febles que, de forma dispersa, s'escapen per punts de costa. Poca cosa, pluges passatgeres i anecdòtiques.

Durant aquest matí de dilluns el cel es mostrarà mig cobert amb circulació de nuvolades avançant de sud-oest a nord-est. Les clarianes s'aniran obrint a mesura que avanci el matí amb un migdia de variabilitat. La nuvolositat es veurà més reduïda durant la segona meitat del dia, el sol agafarà més presència a la tarda.

La temperatura mínima ha marcat 25 °C. Una nit tòrrida que dona pas a un matí de dilluns on es deixarà notar la xafogor. El termòmetre pujarà lleument respecte diumenge. A partir de migdia el xaloc entrarà de forma moderada. El vent marítim afavorirà que el termòmetre quedi frenat. Per contra, la humitat es mantindrà alta i la situació marítima alterada.

La nit vinent serà de maldormir. La nuvolositat tornarà a augmentar i la humitat es mantindrà elevada. La temperatura nocturna quedarà per sobre dels 25 °C amb una sensació de xafogor acusada.

Dimarts tornarà a començar amb intervals de núvols i el dia evolucionarà cap a l'obertura de clarianes. La temperatura més alta del dia s'enregistrarà durant el matí amb vent terral. Una mica abans del migdia entrarà el vent marítim i el termòmetre quedarà frenat, fins i tot recularà.