MÉTEO | Caldrà el paraigua per anar a rebre els Reis d'Orient?

MÉTEO | Caldrà el paraigua per anar a rebre els Reis d'Orient?
Ingrid Vicent
04/01/2024 - 16:16

Badalona - Arriba un dels dies més màgics de l'any amb la cavalcada de Reis desfilant pels carrers de la ciutat. Una cita que enguany ve marcada per un temps que anuncia pluja. Demà divendres caldrà ser previsors i agafar paraigua perquè els models meteorològics dibuixen dos moments del dia amb possibilitat de pluges.

El pas d'un front durant la matinada de divendres s'allargarà a primera hora del matí i farà començar el dia amb algunes pluges febles i passatgeres.

Darrere el front s'obriran algunes clarianes que permetran una lleugera variabilitat amb algunes ullades de sol entre mig matí i migdia. En tot cas, no farà net i es mantindrà un temps inestable.

El cel es tornarà a carregar de núvols a la tarda coincidint amb l'arribada d'una massa d'aire fred i un rebuf de vent marítim cap a la costa central. Tot plegat afavorirà la formació de ruixats cap a les comarques del litoral i prelitoral central. Seran xàfecs irregulars que no afectaran a tots els indrets per igual. Hi haurà poblacions on la pluja serà anecdòtica o puntual i d'altres on podrà descarregar amb més freqüència i intensitat.

A part del paraigua, divendres també caldrà abrigar-se. Un cop hagi creuat el front de la matinada anirà entrant una massa d'aire fred que facilitarà un descens progressiu de la temperatura. Al contrari del que és habitual, la mínima de la jornada no s'enregistrarà de bon matí sinó de cara al vespre-nit.

El dia de Reis tornaran les clarianes. Durant el cap de setmana predominarà l'ambient assolellat, però amb unes temperatures a la baixa que faran notar que estem a l'hivern.