MÉTEO | Calor de setembre al mig de novembre

MÉTEO | Calor de setembre al mig de novembre
Ingrid Vicent
14/11/2023 - 10:05

Badalona - Aquesta tardor la calor no deixa de sorprendre. Estem al mig del novembre i tenim el termòmetre marcant xifres pròpies del mes de setembre. Aquest dimarts es tornaran a repetir temperatures desbocades per l'època amb valors entre 8 i 9 graus per sobre del que serien els habituals per aquestes dates.

Ambient molt temperat de bon matí. La mínima, a Badalona, s'ha mogut en xifres entre els 17 i 19 °C. Concretament, l'observatori Municipal ha enregistrat una mínima de 18,5 °C, si aquesta xifra no baixa al final del dia, serà un valor rècord amb la mínima més alta enregistrada en un mes de novembre.
Avui és un dia d'abrigar-se poc de bon matí i gens al migdia. La temperatura s'enfilarà per sobre dels 25 °C amb valors de màxima que poden arribar a tocar els 27 °C. El vent aponentat bufarà al llarg de tot el dia afavorint l'ascens tèrmic.

Dimarts càlid amb un cel puntualmemnt enteranyinat pel pas de núvols prims que, a estones, faran deslluir lleugerament el sol.

Avui la calor tocarà sostre i demà dimecres la temperatura anirà a la baixa. Durant la nit vinent el pas d'un front facilitarà un canvi de vent. Demà, ja de bon matí, bufarà vent de direcció sud i sud-est, un vent de component marítim que arrossegarà la frescor i la humitat del mar cap a terra. Això facilitarà un descens tèrmic i una normalització de la temperatura. El contrast respecte avui serà notable. Per altra banda, també hi haurà canvis en l'estat del cel amb un augment de la nuvolositat. Apareixeran intervals de núvols baixos que fins i tot podrien deixar escapar algunes gotes, sobretot més probables cap a comarques veïnes com el Maresme o el Vallès oriental.

En dies vinents hi haurà alts i baixos de temperatura, a l'espera que l'ambient càlid torni a revifar de cara a final de setmana.