MÉTEO | Canvi de temps passatger

MÉTEO | Canvi de temps passatger
Ingrid Vicent
16/02/2024 - 09:21

Badalona - Avui el temps porta canvis amb el pas de la cua d'un front i d'una petita bossa d'aire fred en altura. L'evolució de tot plegat al llarg del dia implicarà un divendres d'inestabilitat amb nuvolositat abundant, alguna clariana transitòria i risc de pluja, principalment a la tarda.

Durant el matí les pluges avançaran per les comarques de la meitat oest de Catalunya. El pas del front difícilment arrossegarà precipitacions cap a la costa central, en tot cas, es podria escapar alguna gota anecdòtica. A la tarda, la possibilitat d'obrir el paraigua augmentarà amb el pas d'una petita bossa d'aire fred en altura que reactivarà algunes precipitacions cap a sectors de la Catalunya Central, prelitoral nord i costa central.

Pel que fa a la temperatura, es mantindrà la suavitat tèrmica, especialment al matí. Els valors de mínima han tornat a enfilar-se i avui han mancat xifres entre els 12-13 °C. Avui, l'absència de sol farà notar menys suavitat al migdia, les màximes quedaran més curtes que els últims dies, però, tot i això, no es preveu una jornada gaire freda. La temperatura continuarà amb valors per sobre dels que corresponen per l'època.

El cap de setmana començarà amb algunes restes de núvols a la costa que aniran marxant ràpidament durant el matí de dissabte. L'anticicló tornarà a imposar-se afavorint un temps tranquil i principalment assolellat. La temperatura baixarà lleugerament, però es mantindrà l'ambient suau.