MÉTEO | Carnaval meteorològic: núvols, plugims, vent, mala mar i descens tèrmic

MÉTEO | Carnaval meteorològic: núvols, plugims, vent, mala mar i descens tèrmic
Ingrid Vicent
09/02/2024 - 09:21

Badalona - Finalment han arribat canvis. Aquest divendres el pas d'un front arrossega nuvolositat compacta i precipitacions, en general de caràcter feble.

Durant el matí es mantindrà un cel tapat amb alguns plugims intermitents que es podran allargar fins al migdia. En conjunt plourà poc. A la tarda s'obriran algunes clarianes, sense fer net. A l'espera que entrada la nit arribi una segona línia de precipitacions. Novament pluja que implicarà poca quantitat d'aigua.

A partir de migdia el vent de garbí bufarà reforçat deixant una segona meitat del dia ventosa i amb una marcada alteració marítima. Protecció civil te activada la prealerta del pla Procicat per fort onatge, davant l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya d'onades que poden superar els dos metres i mig d'alçada.

Avui la temperatura anirà a la baixa, es notarà al centre del dia, sense la suavitat de les darreres jornades. Tot i això, no serà fins aquest cap de setmana quan la temperatura quedarà normalitzada per l'època. De moment, aquest matí de divendres, encara ambient poc fred. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 12-13 °C.

Demà dissabte s'obriran grans clarianes, però la nuvolositat tornarà a augmentar a partir de migdia. Hi haurà una marcada inestabilitat cap al NE de Catalunya. S'esperen xàfecs cap a les comarques veïnes del Maresme i Vallès Oriental. No es descarta la possibilitat que algun ruixat esquitxi Badalona durant la tarda de dissabte. Diumenge dominarà un temps més tranquil amb ambient assolellat i alguns núvols prims.