MÉTEO | Cavalcada de Reis pendents del temps

MÉTEO | Cavalcada de Reis pendents del temps
Ingrid Vicent
05/01/2024 - 10:20

Badalona - Aquest divendres arriben les desitjades pluges, però amb una sensació agredolça perquè ho fan coincidint amb l'arribada dels Reis d'Orient.

Les primeres precipitacions han arribat de matinada amb un front de núvols que ha travessat Catalunya i ha arribat a la costa amb poca activitat, però suficient per deixar algunes pluges febles i mullar els carrers. A Badalona, registres poc importants, només un parell de dècimes de litre.

El front marxa mar endins i part del matí i migdia estarà marcat per les clarianes. Les estones de sol no seran de refiar, darrere el front arriba una massa d'aire fred que remenarà l'atmosfera i durant la tarda facilitarà la inestabilitat amb una reactivació dels núvols i els xàfecs. Aquesta segona tongada de precipitacions serà més abundant i afectarà la costa central amb una distribució i intensitat irregular.

Aquesta tarda caldrà anar ben equipats a rebre els Reis d'Orient. Les probabilitats d'obrir el paraigua durant la cavalcada seran altes. Abrics, guants i bufandes també seran necessaris.

La temperatura anirà a la baixa al llarg del dia. Avui farà més fred de cara aquest vespre i nit que no pas a primera hora del matí com acostuma a ser l'habitual. Les mínimes s'enregistraran a última hora de la jornada.

Demà dissabte, dia de Reis, retornarà l'ambient assolellat. Ho farà amb temperatures d'hivern. Un fred que s'accentuarà en dies vinents.