MÉTEO | Cel amb calitja i ambient xafogós

MÉTEO | Cel amb calitja i ambient xafogós
Ingrid Vicent
28/06/2023 - 09:53

Badalona - Dimecres la predicció del temps mostra poques novetats. Es tornarà a repetir una situació molt similar a la d'aquest inici de setmana. La primera meitat del dia mostrarà predomini de l'ambient assolellat i la segona meitat lluirà el cel tapat.

Aquest matí el sol lluirà acompanyat per alguns intervals de núvols puntuals i per un cel enterbolit per la calitja que provoca el fum que ha anat arribant dels incendis del Canadà. Al llarg de la tarda el cel s'anirà emblanquinant amb l'arribada de nuvolades des de les comarques d'interior.

A partir de migdia començaran a créixer núvols cap al sector del Pirineu i Prepirineu, també ho faran cap a les muntanyes prelitorals. En aquests indrets amb l'aparició de ruixats i tempestes de tarda. La pluja no arribarà a Badalona, però sí que ho faran les encluses de les tempestes en forma de núvols alts. Això tornarà a deixar una tarda de cel tapat i xafogor marcada.

Avui serà un altre dia de calor després d'una nit que ha tornat a ser de molta xafogor. La temperatura mínima a Badalona ha marcat xifres entre els 23 i 24 °C. La previsió de màximes és que el termòmetre s'enfili fins a valors entorn els 27-28 °C. Puntualment, temperatura més elevada cap als barris de la meitat oest i nord del municipi on, un dia més, es podrà tocar els 30 °C.

La calor donarà un respir divendres amb un canvi de temps marcat per la inestabilitat. La nit de dijous a divendres el pas de la cua d'un front arrossegarà una massa d'aire fred en altura que facilitarà una refrescada general. Per altra banda, el risc de xàfecs i tempestes arribarà a bona part del territori.