MÉTEO | Darrer dia de calor controlada

MÉTEO | Darrer dia de calor controlada
Ingrid Vicent
04/06/2024 - 09:10

Badalona - Dimarts mostrarà un temps molt similar al d'ahir. La jornada ha començat amb algunes restes de núvols matinals, pràcticament desfets de bon matí i donant pas al cel assolellat. Matí i migdia lluirà el sol i es mantindrà un temps tranquil. A la tarda, de forma similar als darrers dies, arribaran algunes nuvolades des de les comarques d'interior que faran enterbolir el cel.

A la costa, la pluja no s'espera. A partir de migdia començaran a créixer nuvolades convectives cap a les muntanyes prelitorals, també cap al sector dels Pirineus amb la formació de ruixats i tempestes que afectaran de forma activa les comarques de l'interior de Girona i Catalunya Central. De forma més aïllada també arribaran alguns ruixats cap a comarques veïnes del prelitoral central. La desfeta d'aquests xàfecs arribarà a la franja litoral emblanquinant el cel, però sense precipitacions.

Entre el final del migdia i mitja tarda el vent de garbí bufarà reforçat i s'alterarà la situació marítima.

La temperatura segueix un camí de pujada. Els valors matinals han marcat una mínima entre els 18 i 19 °C. En algun punt de la ciutat s'ha enregistrat la primera mínima tropical de la temporada. L'observatori del barri del Progrés ha marcat 20 °C. Al centre del dia, avui encara es mantindrà un ambient càlid controlat, amb valors de màxima similars als d'ahir, entorn els 24 °C.

A partir de demà dimecres l'ascens tèrmic es farà més notable. La situació meteorològica s'estabilitzarà a tot el territori amb l'entrada d'una massa d'aire càlid que afavorirà el sol i la calor. Entre dimecres i divendres es farà notar un ambient propi d'estiu.