MÉTEO | Darrer dia d'inestabilitat i temperatura suau

MÉTEO | Darrer dia d'inestabilitat i temperatura suau
Ingrid Vicent
12/06/2024 - 09:33

Badalona - Avui continuem pendents de l'estat del cel, encara amb la ressaca de les pluges d'ahir a la tarda que van deixar a Badalona registres entre els 18 i 21 l/m². Aquest mes de juny, l'observatori Municipal ja suma 43 l/m². Una xifra que podrà augmentar aquest dimecres amb previsió d'una nova jornada d'inestabilitat que afavorirà la formació de ruixats.

Al llarg del matí de dimecres hi haurà força variabilitat, el cel es mostrà canviant i permetrà veure algunes ullades de sol. Tot i això, el temps no serà de refiar. Avui el pas d'un solc d'aire fred en altura mantindrà un temps molt insegur, sobretot de cara a la segona meitat del dia.

A partir de migdia començaran a créixer nuclis de precipitació cap a les comarques dels Pirineus, així com a les muntanyes del prelitoral nord i central. Al llarg de la tarda els xàfecs i les tempestes aniran agafant extensió per la Catalunya central i comarques de Girona i s'aniran movent des de l'interior cap a la costa. A la franja litoral es preveu que les pluges arribin entre darrera hora de la tarda i el vespre.

Avui el Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja afectant 27 comarques, entre elles el Barcelonès, davant la previsió que les pluges puguin deixar 20 mm en 30 minuts. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat.

Temps plenament primaveral, tant en l'estat del cel com en les temperatures que avui han marcat valors de mínimes entre els 15 i 16 °C. Aquest dimecres les màximes tornaran a quedar-se curtes per un mes de juny. Cap al migdia xifres entre els 21-22 °C, ambient propi del mes de maig.

A partir de demà dijous la situació començarà a estabilitzar-se i a poc a poc les clarianes i el sol s'aniran obrint pas i alhora les temperatures aniran remuntant cap a valors més propis per l'època.