MÉTEO | Dia de núvols, pluja i descens tèrmic

MÉTEO | Dia de núvols, pluja i descens tèrmic
Ingrid Vicent
19/01/2024 - 09:33

Badalona - Avui el temps està marcat per l'arribada d'una borrasca que esborra l'ambient primaveral dels darrers dies. Avui cal agafar paraigua, serà un divendres gris i plujós. Les precipitacions es podran allargar durant tot el dia. Al matí plourà de forma feble i intermitent i de cara a la tarda, ho farà de manera més persistent. No es tracta de cap gran pertorbació que hagi de deixar grans quantitats de pluja, però és important perquè, amb més o menys quantitat, la pluja regarà bona part del territori.

La pertorbació creuarà ràpidament i demà ja haurà marxat. Dissabte retornarà el sol i el temps tranquil. El que no marxarà durant el cap de setmana serà el fred amb temperatures que avui van a la baixa i retornaran cap als valors propis d'un mes de gener.

Avui s'esborra l'ambient tan primaveral dels darrers dos dies. S'ha tallat la circulació de vent aponentat i aquest divendres entra vent de component marítim. La temperatura anirà baixant amb el pas de les hores i, a diferència del que acostuma a ser habitual, les mínimes de la jornada no seran els valors de primera hora del matí sinó que arribaran al final del dia. Avui les màximes de la jornada seran els valors que han marcat els termòmetres durant les hores nocturnes, 15-16 °C. Uns valors als quals no s'arribarà durant el dia. Avui el termòmetre no s'enfilarà gaire al llarg del matí i, al migdia, ja es notarà el fred propi d'hivern.

El cap de setmana serà de temps tranquil i fred. Dissabte amb un estat del cel més assolellat i diumenge amb variabilitat. La fredor d'hivern durarà poc perquè la setmana vinent la temperatura tornarà a enfilar-se per sobre dels valors habituals per l'època.