MÉTEO | Dia gris amb pluja intermitent

MÉTEO | Dia gris amb pluja intermitent
Ingrid Vicent
25/05/2023 - 09:07

Badalona - Avui cal agafar el paraigua. No plourà tot el dia, però ho pot anar fent de forma intermitent entre el matí i fins a primera hora de la tarda.

Dijous de temps molt insegur amb nuvolositat abundant i pluges que s'aniran reactivant de forma irregular al llarg del dia fruit d'una marcada inestabilitat provocada pel moviment d'una gota freda que llisca des de França cap al Cantàbric, al nord de la Península.

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu un avís per intensitat de pluja que inclou totes les comarques catalanes. Entre aquest matí i fins a mitja tarda amb un avís de perill alt a les comarques del litoral i prelitoral central on poden descarregar xàfecs que superin intensitats de 20 mm en 30 minuts.

Les pluges no afectaran per igual tot el territori. Al llarg del matí, a la franja del litoral central, s'aniran produint alguns ruixats intermitents. No plourà de forma continuada, hi haurà estones de pausa. Entorn el migdia els xàfecs es reactivaran i serà el moment en què les precipitacions podran descarregar amb més intensitat. Els xàfecs més generals descarregaran entre migdia i mitja tarda i afectaran de forma més directa les comarques del prelitoral i costa central sud. A mesura que avanci la tarda el gruix de les precipitacions s'anirà desplaçant cap a Ponent i comarques tarragonines.

A diferència d'ahir, avui l'ambient tèrmic refrescarà. Els valors de temperatura mínima han marcat xifres entorn els 16 °C i per aquest dijous es preveu poca oscil·lació tèrmica. Les màximes quedaran aturades entorn els 19 °C.

A partir de divendres arribarà un temps més tranquil. Demà s'obriran clarianes i la temperatura anirà cap amunt, una bonança que tindrà continuïtat durant la recta final de setmana.