MÉTEO | Dies de calor continguda

MÉTEO | Dies de calor continguda
Ingrid Vicent
04/07/2023 - 10:01

Badalona - La situació atmosfèrica presenta inestabilitat. La presència d'aire fred en altura facilita que el temps es mostri canviant i insegur.

Aquest dimarts s'ha aixecat amb calma. Es tracta d'una calma aparent perquè el temps s'anirà remenant amb el pas de les hores. El cel assolellat de primera hora del matí donarà pas a la variabilitat amb l'arribada de nuvolositat avançant d'oest a est. A partir de migdia el cel s'anirà carregant de núvols i quedarà ennegrit durant la primera meitat de la tarda. No es pot descartar que de forma puntual, des de l'interior pugui arribar algun ruixat passatger.

Ja aquest matí podran formar-se alguns ruixats aïllats cap a l'interior de Catalunya que a partir del migdia s'estendran per les comarques del nord, nord-est, Catalunya central i Prelitoral. En aquests sectors, la tarda, estarà marcada pels xàfecs i tempestes que localment descarregaran amb intensitat i poden anar acompanyats de fenòmens de temps violent. La franja de la costa central, quedarà al marge d'aquesta situació. Arribaran nuvolades, però el risc de precipitació serà reduït.

Temperatura amb pocs canvis. Calor continguda que s'allargarà un parell de dies més. Caldrà aprofitar-ho perquè a partir de divendres començarà a entrar una massa d'aire càlid que implicarà una pujada de la temperatura, serà l'inici d'una calorada que s'allargarà a la setmana vinent.

Demà dimecres i dijous, el temps es mantindrà insegur i amb cel canviant. No es pot descartar algun ruixat puntual.

A partir de divendres es recuperarà una situació meteorològica estable que facilitarà l'ambient assolellat i càlid durant el tram final de setmana.