MÉTEO | Dijous amb fort vent, mala mar i algun ruixat

MÉTEO | Dijous amb fort vent, mala mar i algun ruixat
Ingrid Vicent
02/11/2023 - 09:35

Badalona - Aquest dijous el temps estarà marcat pels efectes de la borrasca Ciarán que no ens afectarà de forma directa, però es farà notar amb el pas del seu front associat amb fort vent i pluges que escombraran Catalunya d'oest a est. A la costa catalana no arribaran gaires precipitacions, però si ho farà el fort vent que avui, durant les hores central del dia podran arribar a cops de 70 km/h. El vent SW aixecarà un fort temporal marítim amb onades que superaran els 4 metres.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya té actius avisos de perill que afecten la comarca del Barcelonès, en grau alt, pel que fa al vent i en grau de perill molt alt (nivell màxim), en l'estat de la mar. Alhora, Protecció Civil té activades les alertes dels plans Vencat i Procicat a causa de les ventades i el fort onatge.

Aquest matí ha començat amb un augment de la temperatura. A les 8:00 h del matí amb valors entre els 19 i 20 °C. El vent que bufa de SW afavoreix l'augment tèrmic. Una suavitat matinal que no s'allargarà en el temps. Un cop hagi creuat el front, al seu darrere entrarà vent de mestral que arrossegarà una massa d'aire fred que portarà les temperatures més baixes que hem tingut fins ara aquesta tardor. Per tant, avui la mínima de la jornada s'enregistrarà al final del dia i, demà divendres, les temperatures seran clarament fredes.

Avui cal ser previsor i sortir de casa amb el paraigua. Tot i que part del matí hi haurà grans clarianes, a partir de migdia tornarà a augmentar la nuvolositat. La part activa del front creuarà cap a primera hora de la tarda amb una segona meitat del dia amb alguns ruixats passatgers, en principi no s'espera que arribi gran quantitat de pluja a les comarques de costa.

Demà divendres retornarà el sol, escalfarà poc i serà un dia d'ambient fred. El descens de la temperatura serà pronunciat i la sensació de fredor es veurà incrementada pel vent, que tot i que perdrà intensitat, respecte a aquest dijous, encara es deixarà notar bufant de forma sostinguda. A la comarca del Barcelonès, fins divendres a la tarda, el Servei Meteorològic de Catalunya manté actiu l'avís per vent en grau moderat. Pel que fa al temporal de mar, la força de les onades també anirà a la baixa, però hi haurà una notable mar de fons.