MÉTEO | Dijous amb temps d'estiu

MÉTEO | Dijous amb temps d'estiu
Ingrid Vicent
06/06/2024 - 09:01

Badalona - Aquest dijous la calor farà un pas endavant amb temperatures d'estiu. Venim d'una nit molt suau. Alguns observatoris de la ciutat, entre ahir i avui, han començat a enregistrar nits tropicals; és a dir, que la temperatura nocturna no baixa dels 20 °C. És el cas de l'estació del barri del Progrés, del barri del Gorg o del BCIN, situat al barri de les Guixeres. La resta d'observatoris s'han quedat molt a prop amb mínimes entorn els 19 °C.

Avui les temperatures aniran cap amunt ràpidament i les màximes quedaran més altes que ahir, s'enfilaran amb més facilitat per sobre dels 25 °C a molts punts de la ciutat, sobretot a barris de muntanya i d'interior on la calor serà més acusada.

Entrat el migdia, el vent entre garbí i migjorn tornarà a deixar-se notar, això esmorteirà una mica la sensació de calor més marcada a primera línia de mar. El vent farà aixecar alteració marítima, sobretot durant la primera meitat de la tarda.

Al damunt tenim una massa d'aire càlid que facilita un temps estable. Dijous l'ambient es mantindrà assolellat, a diferència d'ahir, el sol lluirà acompanyat per franges de núvols alts que, en alguns moments del dia, poden donar-li al cel un aspecte enteranyinat. S'anirà afegint l'entrada de pols en suspensió que augmentarà, entre demà divendres i dissabte, amb concentracions elevades que deixant el cel amb un aspecte calitjós.

Hem entrat en un període d'ambient càlid que s'allargarà fins dissabte. Els mapes del temps van confirmant que la calor té data de caducitat amb un canvi de temps que arribarà diumenge i farà retornar la inestabilitat i unes temperatures més primaverals.