MÉTEO | Dijous assolellat amb teranyines de núvols prims

MÉTEO | Dijous assolellat amb teranyines de núvols prims
Ingrid Vicent
14/03/2024 - 09:07

Badalona - Es presenta un dijous de temps tranquil, avui tornarà a imposar-se el sol, però a diferència d'ahir ho farà acompanyat per franges de núvols prims que transitòriament aniran enteranyinant el cel. Pel nord de la Península avança la cua d'un front que al llarg del dia anirà afegint nuvolositat cap a Catalunya, bàsicament a la meitat oest. A la costa, circularan alguns núvols alts, més presents a la tarda i amb un cel enterbolit de cara al vespre.

Avui el vent tornarà a bufar suau al llarg del matí i es reforçarà entrat el migdia, vent de garbí que, igual que dimecres, es farà notar a primera línia de costa.

La temperatura s'encamina a l'alça amb petits alts i baixos. Avui el termòmetre tornarà a fer una lleugera pujada amb una previsió de màxima entorn els 17-18 °C.

Demà divendres la temperatura recularà lleument amb l'entrada de vent de xaloc. Vent marítim que alhora facilitarà la formació d'alguns intervals de núvols baixos coincidint amb una passatgera inestabilitat. Demà, el cel mostrarà variabilitat, sobretot a la tarda.

Durant el cap de setmana l'ambient serà primaveral. Tot i que cal tenir present que la mateixa calma que oferirà l'anticicló pot facilitar la possibilitat que es formin boires marítimes que toquin la costa. Un fet que faria capgirar la situació i fer notar un ambient fresc a la franja litoral. En tot cas, la pujada tèrmica prevista per la recta final de setmana no serà tan marcada a la costa, com a l'interior de Catalunya, on el termòmetre tindrà més facilitat per enfilar-se.