MÉTEO | Dijous assolellat amb un canvi de temps al vespre

MÉTEO | Dijous assolellat amb un canvi de temps al vespre
Ingrid Vicent
29/02/2024 - 09:03

Badalona - Aquest dijous s'ha fet notar un ambient més fred de bon matí. La temperatura ha baixat després d'una nit i matinada de cel serè, sense núvols. Això ha permès una pèrdua de calor que ha situat els valors de temperatura mínima en xifres entre els 8 i 9 °C. La fredor de primera hora del matí quedarà tallada al migdia. El sol lluirà bona part de la jornada i farà retornar la sensació d'ambient agradable durant les hores centrals.

El dia s'ha aixecat sense núvols. Avui serà un dia d'impàs, a l'espera d'una línia frontal que creuarà durant aquesta nit i facilitarà l'aparició d'alguns ruixats en hores nocturnes. Una inestabilitat que s'allargarà fins a la matinada vinent i pot fer que divendres comenci amb algunes restes de ruixats entorn la costa central. Ara bé, la inestabilitat evolucionarà ràpidament cap a una obertura de clarianes.

De moment, aquest dijous serà un dia amb bones estones de sol, sobretot matí i migdia amb un cel blau i sense previsió de núvols. Al llarg de la tarda aniran apareixent núvols prims que arribaran des de comarques d'interior. L'aproximació d'un front anirà enterbolint el cel amb el pas de les hores. A partir del vespre i la nit arribaran els núvols més actius que implicaran xàfecs en hores nocturnes.

El cap de setmana inclourà grans estones d'ambient assolellat, però es mantindrà el dinamisme atmosfèric amb el pas d'una nova línia frontal entre la nit de dissabte a diumenge. Els extrems del dia mostraran variabilitat i la nit un temps insegur amb possibilitat de nous ruixats nocturns.