MÉTEO | Dijous de cel canviant i temperatura fresca

MÉTEO | Dijous de cel canviant i temperatura fresca
Ingrid Vicent
18/04/2024 - 09:26

Badalona - Aquest dijous es torna a repetir el temps que ens està acompanyant tot el que portem de setmana amb intervals de núvols que afecten el nord-est de Catalunya i la meitat nord de la costa central.

Badalona queda situada en una zona d'impàs, entre els núvols més compactes localitzats direcció Maresme i les grans clarianes, direcció Barcelona. Per tant, amb un estat del cel que mostra variabilitat al llarg del dia. De bon matí i cap al final de la tarda la nuvolositat es fa més abundant, però, en canvi, hi ha moments de grans clarianes durant part del matí i sobretot migdia. Aquesta serà la dinàmica que es tornarà a repetir aquest dijous amb cel canviant i temps insegur.

Venim d'una nit on els núvols han deixat alguns petits ruixats al voltant de la costa central. A Badalona ha plogut quantitats molt irregulars, entre 5 l/m² a Llefià, 2 l/m² a Bufalà o 1 l/m² a Dalt la Vila o Centre. Al llarg del matí i migdia s'alternaran núvols i clarianes. Hi haurà nuvolositat més desenvolupada a la tarda amb un augment de la inestabilitat que portarà alguns ruixats cap a les comarques veïnes del Maresme i Vallès Oriental. De cara al vespre o nit algun ruixats podria tornar a esquitxar Badalona.

Les temperatures es mantenen dins uns valors correctes per l'època. Es fa notar fresca matinal. Les mínimes han marcat valors al voltant dels 12 °C. Al migdia el termòmetre quedarà frenat entorn els 16-17 °C. Avui la temperatura pot quedar lleugerament més curta que ahir.

Demà divendres es recuperarà un temps més estable amb ambient assolellat i un lleuger augment de la temperatura, que es mantindrà dins d'uns valors primaverals. Dissabte s'allargarà l'estabilitat. En canvi, diumenge reapareixeran els núvols, seran l'inici d'un canvi que arribarà la setmana vinent amb previsió d'un escenari meteorològic favorable a l'arribada de pluges.