MÉTEO | Dijous de cel emblanquinat i menys suavitat al migdia

MÉTEO | Dijous de cel emblanquinat i menys suavitat al migdia
Ingrid Vicent
15/02/2024 - 09:24

Badalona - El calendari assenyala 15 de febrer, però amb la temperatura mínima que ha marcat el termòmetre aquest matí perfectament podria ser qualsevol dia del mes d'abril. La temperatura mínima ha tornat a pujar enregistrant valors de 12 °C, xifres que estan entre 4 i 5 graus per sobre del que seria l'habitual per aquesta època.

Tenim al damunt una massa d'aire càlid en altura on s'hi ha sumat una nit amb núvols. Un cel cobert que actua com una manta i ha retingut escalfor durant les hores nocturnes. Ara bé, aquests mateixos núvols que durant la matinada han permès un ambient molt suau, faran que al centre del dia la temperatura quedi frenada. Aquest dijous les màximes no seran tan altes com ahir i no s'arribarà als 20 °C, tot i això, l'ambient es mantindrà suau per l'època.

L'estat del cel es mantindrà emblanquinat al llarg de tot el dia. Serà una jornada amb núvols alts i mitjans, presents matí i tarda. Aquest dijous el sol no lluirà gaire, les clarianes seran molt reduïdes i el sol lluirà apagat i esmorteït. A més, s'ha d'afegir la presència de boires en trams de costa que al matí podran deixar el cel bastant més tapat. Tot i aquest augment dels núvols, no hi haurà pluja.

Divendres es mantindran els núvols que es faran més compactes. El pas de la cua d'un front i la proximitat d'una petita bossa d'aire fred en altura afavorirà nuvolositat abundant i temps insegur. Demà no es pot descartar la possibilitat d'algun petit ruixat dispers i puntual entorn la costa central.

El cap de setmana retornarà un temps tranquil amb ambient assolellat i temperatures suaus.