MÉTEO | Dijous de sol, núvols i risc d'algun ruixat

MÉTEO | Dijous de sol, núvols i risc d'algun ruixat
Ingrid Vicent
16/05/2024 - 09:19

Badalona - El temps no fa net i continuem parlant d'inestabilitat. Avui el dia ha començat amb grans clarianes, però no ens hem de refiar perquè aquest dijous el temps tornarà a mostrar-se força remenat.

Un dia més es manté l'embossament d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera facilitant el creixement de nuvolades i la formació de ruixats, que en el cas de Badalona, avui podrien aparèixer entorn el migdia.

S'espera que al llarg del matí comencin a reactivar-se alguns ruixats cap al litoral sud i prelitoral i que de forma irregular es vaguin reproduint cap al sector del prelitoral central. Les precipitacions es mouran de sud-oest a nord-est en direcció comarques de Girona. Alguns ruixats també podran tocar la costa central de forma irregular. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya té actiu fins a migdia un avís per intensitat de pluja que afecta les comarques del litoral i prelitoral des del Baix Camp fins a l'Alt Empordà.

A Badalona serà un matí i migdia de molta variabilitat amb alternança de sol i núvols, sense descartar que esquitxi algun ruixat o xàfec passatger amb el pas de les hores. La tarda portarà un cel més obert.

Pel que fa a la temperatura, continuarà l'ambient fresc als extrems del dia. Les mínimes han baixat i han marcat xifres entre els 13-14 °C. Avui tornarà a ser una jornada de temperatures a ratlla. Al migdia el termòmetre tindrà dificultats per arribar els 20 °C. No variarà gaire l'ambient tèrmic al llarg del que queda de setmana i de moment continuaran aquests valors lleugerament per sota del que toca per l'època.

Demà divendres serà una jornada de temps menys mogut. Els ruixats donaran una treva i el sol tindrà més presència al llarg del dia. La inestabilitat tornarà a augmentar dissabte. La temperatura no variarà gaire en el que resta de setmana, es mantindran uns valors normalitzats pel mes de maig, tot i que, puntualment, lleugerament per sota.