MÉTEO | Dijous gras amb cel enterbolit i gust a primavera

MÉTEO | Dijous gras amb cel enterbolit i gust a primavera
Ingrid Vicent
08/02/2024 - 09:24

Badalona - Dia d'impàs a l'espera del canvi de temps que arribarà demà divendres amb la circulació d'un front que, aquí a Badalona, implicarà nuvolades però poca pluja.

Abans no arribin els núvols més compactes, aquest dijous es mantindrà un temps tranquil amb un sol que al llarg del dia es veurà enterbolit per la circulació de bandes de núvols prims que aniran arribant des de l'interior de la Península direcció al Mediterrani. Es tracta de núvols prefrontals que agafaran més presència amb el pas de les hores fent enteranyinar el cel. A la tarda es faran més abundants i de cara al vespre es barrejaran amb núvols més compactes.

Aquest dijous no caldrà abrigar-se gaire, serà una jornada d'ambient reescalfat. El vent bufarà entre ponent i garbí, ho farà reforçat a partir de migdia facilitant l'augment de la temperatura. Les màximes es mouran cap a valors de 20 °C. Un ambient de primavera que ja s'ha fet notar de bon matí amb temperatures mínimes per sobre dels 10 °C. A ciutat els termòmetres han marcat mínimes entre els 11 i 12 °C que són valors uns 4-5 graus per sobre del que tocaria per l'època.

Divendres passarà un front atlàntic que deixarà una jornada de cel gris. Al matí es podria escapar alguna gota, però serà avançada la tarda, amb el pas de la part més activa del front, quan arribaran algunes pluges cap a la costa. En tot cas precipitacions febles i disperses. Demà la temperatura baixarà, però el fred no es notarà fins al cap de setmana.

Dissabte al matí s'obriran grans clarianes i lluirà el sol. Ara bé, la situació meteorològica encara es mantindrà inestable cap al nord-est de Catalunya i, durant la tarda, no es descarta que pugui arribar cap a Badalona alguns dels ruixats que es formin cap a les comarques veïnes del Maresme o el Vallès Oriental.