MÉTEO | Dijous primaveral, avui les temperatures tocaran sostre

MÉTEO | Dijous primaveral, avui les temperatures tocaran sostre
Ingrid Vicent
18/01/2024 - 09:30

Badalona - Aquesta setmana les temperatures són cada dia una mica més altes i aquest dijous tocaran sostre. Divendres un canvi de temps retornarà el termòmetre a valors propis del mes de gener. De moment, avui l'ambient tèrmic serà més propi d'un mes de maig o d'octubre que no pas de gener. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 13 i 15 °C. Avui no cal abrigar-se gaire perquè la roba gruixuda fa nosa. La temperatura màxima s'enfilarà cap als 20 °C.

El responsable de les altes temperatures el trobem en el vent aponentat que avui continuarà bufant i que, durant el matí i migdia, ho podrà fer de forma reforçada. Un vent entre sud-oest i oest que mantindrà una alteració marítima moderada.

Pel que fa a l'estat del cel, avui serà un dijous d'ambient principalment assolellat. Es veuran circular algunes franges de núvols prims que es faran més presents de cara a la tarda.

Avui serà un dia d'impàs, a l'espera de la pertorbació que ha d'arribar demà divendres i que farà canviar el temps per complet. Demà serà un dia gris, amb un cel carregat de núvols i amb precipitacions que, de forma més o menys generosa, afectaran bona part del territori. Les pluges vindran acompanyades per un descens de la temperatura que normalitzarà l'ambient i farà retornar el fred.

La pertorbació creuarà ràpidament i dissabte es recuperarà el sol. Durant el cap de setmana el termòmetre marcarà valors propis per l'època.