MÉTEO | Dilluns amb molts núvols i poca pluja

MÉTEO | Dilluns amb molts núvols i poca pluja
Ingrid Vicent
30/10/2023 - 09:07

Badalona - Comencem setmana amb el pas d'un front que implicarà un dilluns de cel ennuvolat i la possibilitat que al llarg del dia pugui escapar-se alguna gota de pluja. Aquest matí amb un cel tapat i nuvolositat més uniforme, i de cara a la tarda, amb núvols més trencats.

Es tracta d'un front atlàntic que arribarà al Mediterrani poc actiu, però el seu pas deixarà algunes pluges cap a les comarques de Ponent, centre de Catalunya i sobretot Pirineus occidentals, on les precipitacions seran més destacables. A la costa, avançat el matí podria arribar algun plugim que no passaria de ser anecdòtic. Al llarg de la tarda, el front s'anirà trencant i s'obriran algunes clarianes, no farà net. El temps es mantindrà insegur amb el pas de nuvolades que continuaran arribant des de l'interior i que arrossegaran alguns ruixats dispersos que localment podran descarregar amb més intensitat. Per tant, de cara a la segona meitat d'aquest dilluns, es preveu un temps més canviant amb sol, núvols i risc d'algun ruixat passatger.

Pel que fa a les temperatures, pocs canvis. Avui la manca de sol farà que al centre del dia es noti un ambient més fresc i les temperatures màximes quedin frenades. La previsió és que avui les màximes es moguin entorn els 22 ºC. De bon matí les temperatures mínimes han marcat xifres entre els 15 i 16 °C. En general, la manca de sol durant part del dia i el vent que es reforçarà a partir de migdia afavoriran que avui es faci notar una certa fredor.

De cara a dimarts i Tots Sants, continuarà la circulació d'oest a est que mantindrà el pas de núvols amb un cel canviant i temperatures sense canvis significatius. Demà amb una nit de castanyada de cel emblanquinat i dimecres amb grans estones de sol.

El canvi de temps més important d'aquesta setmana arribarà dijous amb la pertorbació Ciarán que implicarà grans ventades, descens de la temperatura i un cel canviant amb risc de ruixats.