MÉTEO | Dilluns de suavitat tèrmica i sol enterbolit

MÉTEO | Dilluns de suavitat tèrmica i sol enterbolit
Ingrid Vicent
11/12/2023 - 09:11

Badalona - La suavitat tèrmica marcarà el temps d'aquest inici de setmana amb temperatures que, avui, continuaran pujant una mica més respecte diumenge. Ja ho han fet de bon matí, els valors de mínima han marcat xifres entre els 12 i 14 °C, i també ho faran al centre del dia amb previsió que les màximes s'enfilin cap a la xifra dels 20 °C. Avui les temperatures seran uns 5 graus superiors a les habituals per aquestes dates.

Estem a punt de finalitzar la tardor i encara anem tenint aquestes entrades càlides que fan que el fred no s'acabi de consolidar. Tot i això, aquesta suavitat tèrmica és de curta durada, es tallarà dimecres després que el pas d'un front arrossegui una massa d'aire fred que farà retornar les temperatures al seu lloc. Per tant, avui i demà no caldrà abrigar-se gaire, ara bé, a partir de dimarts al vespre i sobretot dimecres la temperatura anirà a la baixa.

Aquest dilluns serà un dia de temps tranquil amb un cel assolellat, però alhora lleugerament enterbolit per la circulació de núvols prims que faran que, a estones, el sol pugui lluir una mica entelat. En tot cas es presenta un dilluns de temps plàcid.

Demà dimarts augmentarà la nuvolositat. La proximitat d'un front, que anirà avançant per l'interior de la Península, afegirà núvols alts que a poc a poc acabaran emblanquinat el cel. Tret d'això, poca cosa més. El pas del front implicarà núvols, però les precipitacions no arribaran a la costa. Dimecres, un cop el front de núvols hagi creuat el termòmetre anirà clarament cap avall.