MÉTEO | Dilluns de temps tranquil amb variabilitat entre matí i tarda

MÉTEO | Dilluns de temps tranquil amb variabilitat entre matí i tarda
Ingrid Vicent
03/07/2023 - 09:36

Badalona - La primera setmana de juliol s'estrena amb un temps que portarà variabilitat i una temperatura, de moment, no excessivament elevada. Venim d'un cap de setmana amb termòmetres que s'han mogut dins la mitjana climàtica, amb una refrescada als dos extrems del dia i calor moderada al centre de la jornada. Així continuarem en aquest inici de setmana. Les temperatures nocturnes permetran dormir bé i els valors de màxima quedaran frenats, sense excés de calor. Tot i això, aquest dilluns ha començat amb uns valors de temperatura mínima més alts que han marcat xifres entre els 22-23ºC.

Aquest dilluns es presenta amb temps tranquil. El matí serà d'ambient assolellat amb algunes restes de núvols passatgers. A partir de migdia es veuran créixer nuvolades per l'interior, direcció Maresme i Vallés Oriental.

Al llarg de la tarda la inestabilitat es farà present al nord i nord-est de Catalunya amb el creixement de ruixats i tempestes que al llarg de la tarda arribaran també al nord de la Catalunya central i prelitoral. Les precipitacions difícilment arribaran a Badalona, però sí que ho faran els núvols que acabaran deixant un cel més variable i emblanquinat de cara al vespre.

La inestabilitat a la costa augmentarà entre la nit vinent i el matí de dimarts. El pas d'una línia d'inestabilitat arrossegarà precipitacions des de l'Aragó cap a Catalunya. No es descarta que algun ruixat pugui esquitxar Badalona.

Fins dijous es mantindrà un temps variable i puntualment inestable. Serà a partir de divendres quan s'imposarà un ambient més assolellat i càlid. El tram final de setmana es preveu amb d'una pujada important de la temperatura.