MÉTEO | Dilluns de transició a l'espera d'un canvi de temps

MÉTEO | Dilluns de transició a l'espera d'un canvi de temps
Ingrid Vicent
13/05/2024 - 09:12

Badalona - Comencem una setmana de canvis. Avui encara no ho notarem, però a partir de demà el pas d'una línia frontal i l'entrada d'aire fred en altura, farà girar el temps. Per tant, encara no és moment de fer el canvi d'armari perquè la calor dels darrers dies farà marxa enrere i tornarà un ambient més fresc.

De moment avui, a l'espera de canvis, encara serà un dia de màniga curta. De bon matí suavitat amb una temperatura mínima que ha marcat xifres entre els 16-17 °C. Al centre del dia, es mantindrà un ambient càlid, amb valors de màxima lleugerament per sobre dels 20 °C.

Aquest dilluns hi haurà grans estones de sol que es combinaran amb alguns intervals de núvols. A primera hora del matí amb núvols baixos movent-se al voltant del litoral i prelitoral central. Fins i tot, amb algun ruixat puntual cap a l'interior. A mesura que avanci el matí, les clarianes guanyaran espai i retornarà un ambient força assolellat, sense fer net. De cara a la tarda, hi haurà una circulació de núvols prims que aniran movent-se d'interior cap a la costa. Seran l'avantsala al canvi de temps que s'instal·larà demà.

Dimarts caldrà ser previsor i agafar el paraigua. Les pluges arribaran per les comarques de l'oest de la mà d'un front. A la costa les precipitacions apareixeran de forma feble i irregular, principalment entre el matí i migdia. La tarda serà de més variabilitat, tot i les clarianes, el temps no farà net i encara hi haurà risc d'algun ruixat. El termòmetre recularà uns graus.

La inestabilitat s'allargarà a dimecres amb una jornada que es preveu amb cel canviant i temps insegur. Tot plegat amb temperatures que aniran cap avall. Cal puntualitzar que no arriba fred, però si unes temperatures més suaus.