MÉTEO | Dilluns marxa el vent i es queda el fred

MÉTEO | Dilluns marxa el vent i es queda el fred
Ingrid Vicent
04/03/2024 - 08:53

Badalona - Dilluns ha començat amb ambient fred. El termòmetre ha marcat valors de temperatura mínima entre els 6 i 7 °C. Uns valors que no s'han repetit gaire al llarg d'aquest hivern i que caldrà acostumar-se aquesta setmana. Tot i que la temperatura s'enfilarà lleument en dies vinents, es mantindrà un ambient tèrmic propi de l'època. Avui, la temperatura màxima, es mourà en valors entre els 15-16 °C.

Per endavant un inici de setmana tranquil. Ha marxat la pertorbació que ahir diumenge va deixar fins a 24 litres/m² de pluja als barris de muntanya de Canyet o Pomar de Dalt i fortes ràfegues de vent que van arribar els 70 km/h a observatoris com el de Bufalà o Dalt la Vila.

Aquest dilluns, el vent anirà clarament a la baixa i el cel mostrarà una tendència gradual a emblanquinar-se. Durant la primera meitat del dia es mantindrà un ambient assolellat, però no tindrà continuïtat de cara a la tarda. Per l'interior de la Península s'aproxima una nova línia frontal que anirà afegint nuvolositat durant la segona meitat del dia. Ja cap a migdia el cel quedarà enterbolint per l'arribada de núvols prims que amb el pas de les hores s'aniran fent més abundants i compactes. El front creuarà cap a mitjanit, però a la costa no s'espera que arribin les precipitacions.

Dimarts començarà amb una lleugera inestabilitat cap al Nord-est de Catalunya amb un temps insegur que arribarà a les comarques veïnes del Maresme i Vallés oriental, sectors on de bon matí es podria escapar algun ruixat. A Badalona estarem al límit d'aquesta situació i durant la primera meitat del matí el cel podrà mostrar variabilitat. En tot cas, els núvols matinals donaran pas al sol.