MÉTEO | Dimarts amb estones de paraigua

MÉTEO | Dimarts amb estones de paraigua
Ingrid Vicent
14/05/2024 - 09:14

Badalona - Avui ens toca recuperar el paraigua, no serà un dia de pluja continuada, però si de precipitacions irregulars i intermitents, per endavant temin un dimarts de temps insegur fruit del pas d'un front que al seu darrere ve acompanyat per l'entrada d'una massa d'aire fred en altura que mantindrà la inestabilitat durant un parell de dies més, alhora la temperatura quedarà frenada i es farà notar un ambient menys càlid.

De bon matí les precipitacions apareixen de forma molt irregular per bona part del territori català, les més actives cap a comarques de ponent i extrem sud. Pluges que avancen de sud-oest a nord-est i que ens faran anar obrint i tancant paraigua.

Aquest matí el cel es mantindrà ennuvolat, amb alguna escletxa de sol puntual i amb alguna pluja feble i intermitent. A la costa central, el gruix de la pertorbació arribarà avançat el matí, i serà entorn el migdia quan la pluja podrà aparèixer de forma més continuada i acompanyada d'alguna tempesta. Les precipitacions més destacables quedaran concentrades cap al sector prelitoral on el Servei meteorològic de Catalunya té actiu l'avís per intensitat de pluja, un avís que també afecta les comarques de la Catalunya central, així com les comarques pirinenques del Berguedà i Ripollès.

A Badalona, la tarda vindrà marcada per una obertura de clarianes. No acabarà de fer net i de forma aïllada no es descarta que es reprodueixi algun ruixat. La inestabilitat s'allargarà a dies posteriors. Entre la matinada i el matí de dimecres novament s'haurà d'estar pendent de l'estat del cel amb previsió que arribi algun xàfec des del sud. Encara dijous al matí el temps serà canviant i insegur.

La temperatura quedarà aturada, es notarà al centre del dia. Avui amb màximes per sota dels 20 C. No arriba fred, però sí una baixada de la temperatura respecte a els valors dels últims dies, això farà notar un ambient menys càlid, més suau.