MÉTEO | Dimarts amb una bona dosi de sol, però sense fer net

MÉTEO | Dimarts amb una bona dosi de sol, però sense fer net
Ingrid Vicent
21/05/2024 - 09:00

Badalona - Continuem amb dinamisme atmosfèric i, per tant, amb variabilitat meteorològica. Aquest dimarts el temps donarà una petita treva, però a aquesta nit el pas d'una línia d'inestabilitat tornarà a reactivar les precipitacions en punts de costa i durant la matinada vinent podríem tornar a sentir ploure.

Part d'aquesta setmana es mantindrà l'aire fred en altura afavorint la inestabilitat, amb el creixement de nuvolades i la formació d'alguns xàfecs. A la costa s'esperen ruixats més aviat puntuals i serà cap a les comarques d'interior on es concentraran els ruixats i les tempestes, principalment de tarda.

Dimarts amb certa tranquil·litat, sobretot a la franja litoral, amb un matí bàsicament assolellat. El dia ha començat sense núvols, amb un bon sol, i això afavorirà que la temperatura es mogui cap amunt. El migdia serà de màniga curta amb termòmetres que sumaran uns graus. Tot i això, la temperatura no es dispararà gaire, la calor continuarà frenada. Ara bé, l'ambient assolellat afavorirà a fer notar un ambient més càlid que dies enrere. L'augment tèrmic ja s'ha fet notar de bon matí amb uns valors de temperatura mínima entre els 16-17 °C. Al centre del dia la màxima s'enfilarà a xifres de 21-22 °C.

A partir de migdia els núvols creixeran cap al sector prelitoral on podrà descarregar algun ruixat durant la tarda. A Badalona arribaran algunes nuvolades, difícilment ho farà la pluja, tot i que cap a darrera hora no és impossible que esquitxi alguna gota.

Durant la matinada de dimecres augmentarà novament el risc de pluja. Des de les Terres de l'Ebre s'enfilarà una línia de ruixats resseguint la franja litoral i prelitoral cap a la costa central. Demà el dia es pot llevar amb carrers mullats i restes d'alguns ruixats puntuals que marxaran ràpidament. Els núvols donaran pas a l'obertura de clarianes.