MÉTEO | Dimarts, darrer dia de la setmana d'inestabilitat

MÉTEO | Dimarts, darrer dia de la setmana d'inestabilitat
Ingrid Vicent
07/05/2024 - 08:48

Badalona - Aquest dimarts encara parlarem d'inestabilitat, hi ha aire fred en altura que facilita l'aparició de nuvolades. Novament, a partir de migdia, s'haurà d'estar pendent dels núvols convectius que comencin a créixer cap a zones d'interior, ho faran amb més força al nord i nord-oest de Catalunya amb ruixats i tempestes de tarda que, des de les comarques del nord de Barcelona i Girona, s'aniran movent direcció sud-est. Avançada la tarda, ja cap al vespre, podria arribar algun petit ruixat desgastat a la costa central.

En conjunt, avui tornarà a lluir un estat del cel variable, on s'alternaran els núvols amb estones de cel blau i ambient assolellat. Els núvols de primera hora del matí donaran pas a un cel més obert. A mesura que avanci el matí hi haurà més clarianes i grans estones de sol, ara bé, els núvols no acabaran de marxar. Entrat el migdia els núvols agafaran força cap a les comarques veïnes del Prelitoral i, des de Badalona, es veurà el cel molt amenaçador pel damunt de la serralada de Marina. Al llarg de la tarda els núvols tornaran a augmentar i quedarà un temps insegur i canviant.

Avui la temperatura es mantindrà estable. Valors suaus. Els núvols de la matinada han permès unes xifres de temperatura un parell de graus per sobre del que tocaria per l'època. La mínima ha marcat valors entre els 15-16 °C. Les màximes no variaran gaire respecte les d'ahir i quedaran frenades en xifres entorn els 19 °C.

A partir de dimecres començarà a instal·lar-se un temps més estable amb l'entrada d'una massa d'aire càlid que s'anirà consolidant en dies vinents. Demà lluirà un cel assolellat i el termòmetre començarà a enfilar-se amb una segona meitat de setmana temperatures elevades.