MÉTEO | Dimarts de jaqueta i paraigua a la bossa

MÉTEO | Dimarts de jaqueta i paraigua a la bossa
Ingrid Vicent
11/06/2024 - 09:32

Badalona - Avui serà un altre dia de carregar el paraigua. Es manté un temps insegur amb possibilitat que la pluja pugui aparèixer en diferents moments del dia. Ho farà en forma de ruixats passatgers.

Durant el matí els ruixats afectaran diferents punts de la meitat est de Catalunya. Ho faran de forma més abundant cap a les comarques de Tarragona i sud de Barcelona. Pluges que de forma irregular aniran avançant des de les Terres de l'Ebre cap a la costa i el prelitoral central i seguiran direcció nord cap a les comarques de Girona on les pluges seran més actives a partir de migdia. Alhora, s'activaran ruixats i tempestes cap a les comarques del Pirineu.

A la costa central, no serà una jornada de pluja continuada, els ruixats circularan de forma més generalitzada per les comarques del prelitoral. Ara bé, els núvols seran força generals al llarg del dia, amb algunes ullades de sol transitòries. De forma intermitent la possibilitat d'obrir el paraigua serà present tant al matí com a la tarda.

Pel que fa a la temperatura, calor no farà, ha tornat l'ambient primaveral. La temperatura ha marcat de bon matí xifres entre els 18-19 °C. Avui hi haurà poca oscil·lació tèrmica, al centre del dia el termòmetre farà curt amb valors de màxima que no s'enfilaran gaire més enllà dels 20 °C. Després d'uns dies de calor, la temperatura torna enrere amb valors diürns més propis del mes de maig que no pas del mes de juny. Tant avui com demà dimecres les temperatures es mouran en valors per sota dels habituals per l'època.

Dimecres serà una altra jornada d'inestabilitat amb temps insegur. Els ruixats reapareixeran i l'ambient tèrmic es mantindrà suau.

Dijous es recuperarà un temps més estable amb l'obertura de grans clarianes, presència del sol i temperatures amunt.