MÉTEO | Dimarts, s'accentua l'ambient d'estiu

MÉTEO | Dimarts, s'accentua l'ambient d'estiu
Ingrid Vicent
18/06/2024 - 09:12

Badalona - Aquest dimarts el temps oferirà una jornada de calma, bàsicament amb domini del sol i temperatures altes. Al davant un dimarts d'ambient calorós amb termòmetres que s'enfilaran per sobre dels valors d'ahir. De bon matí, molta suavitat tèrmica amb xifres de mínima entre els 19 i 20 °C. Al centre del dia, la temperatura s'enfilarà per sobre dels 25 °C, sobretot a barris de muntanya.

Avui es farà notar una mica de xafogor. El vent bufarà de component marítim, ho farà de llevant avançat el migdia afavorint l'entrada d'humitat de mar cap a terra. Aquest mateix vent també serà el responsable que a la franja de costa la temperatura no es dispari tant com en poblacions veïnes del prelitoral, on el termòmetre s'aproximarà als 30 °C. Allà, la influència termoreguladora del mar no serà tan directe.

L'estat del cel lluirà assolellat bona part de la jornada. De cara al vespre, es podran formar alguns intervals de núvols baixos arran de costa.

La calma meteorològica es trencarà entre dimecres a la tarda i dijous amb l'aproximació d'una pertorbació per l'oest de la península que farà inestabilitzar el temps i reduir la calor. Demà a partir de migdia la nuvolositat anirà en augment i no es descarta la possibilitat d'alguna precipitació entre la nit de dimecres a dijous i el matí de dijous. Un canvi de temps que serà breu.

Ara per ara, el cap de setmana es preveu amb un retorn de l'ambient assolellat i les temperatures altes.