MÉTEO | Dimarts sense fred, les temperatures se situen en valors d'octubre

MÉTEO | Dimarts sense fred, les temperatures se situen en valors d'octubre
Ingrid Vicent
12/12/2023 - 09:19

Badalona - Un altre dia de temperatures altes. Aquest dimarts el termòmetre continua ben amunt. Estem al desembre i els valors que marquen els termòmetres són propis del mes d'octubre. Avui les temperatures mínimes a ciutat s'han mogut en xifres entre els 14 i 15 °C i a muntanya entre els 12 i 13 °C. Tot plegat són valors entre 6 i 7 graus per sobre del que tocaria per aquestes dates. Avui tornarà a ser un altre dia de molta suavitat tèrmica. Al centre de la jornada s'arribarà fàcilment a xifres de 20ºC.

Aquest ambient càlid ve acompanyat per un cel, que igual que ahir, es veu enterbolit per la circulació de núvols alts i mitjans. Tant aquest matí, com al llarg de la tarda, el sol lluirà apagat i esmorteït. Pel nord-oest de la Península s'anirà apropant un sistema frontal, al seu davant amb una circulació de vent entre ponent i garbí que avui mantindrà les temperatures molt per sobre de les que tocarien per aquestes dates de l'any.

Dimecres arribaran canvis. Entre aquesta nit i demà al matí creuarà un front, aquí a la costa arrossegarà nuvolositat més compacta però sense previsió de precipitacions. Un cop hagi creuat el front arribarà el descens tèrmic. Darrere la línia frontal entrarà una massa d'aire més freda que farà retornar les temperatures al seu lloc. Per altra banda, el vent girarà a mestral i bufarà reforçat, això també afavorirà a fer notar més fredor.

Dimecres, de bon matí, hi haurà núvols, i tot i que la temperatura baixarà, encara es mantindrà una certa suavitat. Amb el pas de les hores s'aniran obrint clarianes, el sol tindrà més espai, però l'ascens del termòmetre quedarà frenat. La sensació de fred s'anirà accentuant a mesura que avanci el dia.

Durant la segona part de la setmana les temperatures es mostraran més normalitzades. A partir de dijous s'instal·larà l'anticicló facilitant un temps estable.