MÉTEO | Dimecres amb un retorn del temps estable

MÉTEO | Dimecres amb un retorn del temps estable
Ingrid Vicent
08/05/2024 - 08:58

Badalona - De bon matí encara restes de núvols cap al nord i nord-est de Catalunya arribant just fins al Barcelonès i visibles a sobre el mar. Nuvolades que s'aniran retirant, alhora que també ho farà la pertorbació i l'embossament d'aire fred que ha facilitat la inestabilitat d'inici de setmana, i que ahir a la nit, arribava a la costa central en forma de ruixats i tempestes. En el cas de Badalona pluges que van deixar registres entre 1 i 2 l/m².

Avui s'anirà imposant un temps tranquil amb l'entrada d'una massa d'aire més estable. Des del sud s'enfila una llengua d'aire càlid que s'anirà consolidant en dies vinents facilitant calma meteorològica i una pujada de la temperatura.

De moment, la temperatura matinal d'aquest dimecres, ha baixat un parell de graus respecte ahir. Venim d'una matinada sense nuvolositat i això ha facilitat la pèrdua d'escalfor durant la nit. Els valors de mínima han marcat 12-13 °C. Els termòmetres es recuperaran ràpidament i, tot i que avui encara no marcaran valors gaire alts, sí que es farà notar un ambient tèrmic molt suau, propi de primavera. Les màximes aniran a buscar els 20 °C. L'augment tèrmic es farà més notable a partir de divendres i el cap de setmana amb xifres que ja es mouran per sobre dels 20 °C.

Avui, dimecres de temps tranquil. Un cop es retirin les nuvolades matinals lluirà un matí i migdia d'ambient assolellat. A la tarda reapareixeran alguns intervals de núvols, però creixeran amb menys força que els darrers dies i no seran cap amenaça de pluja.

Demà dijous serà un dia assolellat, també ho serà divendres, però amb l'aparició de núvols alts que durant el cap de setmana deixaran un cel enterbolit. Així i tot, es mantindrà un temps tranquil i càlid.