MÉTEO | Dimecres d'ambient molt temperat

MÉTEO | Dimecres d'ambient molt temperat
Ingrid Vicent
17/01/2024 - 10:11

Badalona - Avui el temps ve marcat pel pas d'una pertorbació que arriba al Mediterrani totalment descafeïnada. Durant la nit ha creuat una primera franja de precipitacions, a Badalona, ha mullat una mica el terra i poca més, pràcticament no ha deixat registres de pluja. De forma anecdòtica, alguns observatoris com el de Llefià, Bufalà, Morera o Canyet marquen alguna dècima de litre.

Avui no serà un dia de paraigua, tot i que cap al migdia no es descarta que, de forma molt feble, pugui escapar-se algun plugim passatger.

Aquest dimecres hi haurà molta variabilitat. Serà un dia de cel canviant. Part del matí, i sobretot el migdia, estarà marcat per la circulació de nuvolades, tot i que també s'observaran clarianes transitòries. Al llarg de la tarda les clarianes tindran més espai i quedarà un cel més net de núvols.

Avui serà una altra jornada amb ambient temperat. Les temperatures mínimes han marcat valors molt elevats per un mes de gener, 12-13 °C. Les màximes també aniran cap amunt i aquest dimecres es pot arribar a valors pròxims als 20 °C.

A partir de migdia el vent de sud-oest s'accentuarà i bufarà amb energia al llarg de la tarda amb cops que poden arribar els 50 km/h. El vent provocarà alteració marítima. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya, té activat l'avís de perill per estat de la mar amb previsió d'onades superiors als 2 metres de cara al final de la tarda.

Dijous es mantindrà vigent l'alteració marítima, el vent i les altes temperatures. Hi haurà canvis en l'estat del cel. Demà dominarà l'ambient assolellat.

Divendres arribarà una nova pertorbació. Ara per ara, els models meteorològics la fan arribar amb activitat i amb pluges generals. De moment, cal anar seguint el seu moviment en les pròximes actualitzacions dels mapes del temps per veure la seva afectació final.