MÉTEO | Dimecres d'ambient temperat, demà revifarà la calor

MÉTEO | Dimecres d'ambient temperat, demà revifarà la calor
Ingrid Vicent
25/10/2023 - 09:21

Badalona - Aquest dimecres ha començat amb un ambient fresc, tot i que encara són temperatures un pel altes per aquestes dates. Durant la nit ha continuat bufant vent aponentat, ho fa de forma sostinguda i això dificulta la baixada de les temperatures. Els termòmetres han marcat mínimes entre els 16 i 17 °C. Avui al centre del dia hi haurà un ambient temperat, la temperatura s'enfilarà lleugerament respecte ahir amb una previsió de màximes entorn els 23 °C.
Estem en una setmana de ball de temperatures, a l'espera d'una nova calorada per a demà dijous quan el termòmetre pot tornar a enfilar-se per sobre dels 25 °C, com ja ho va fer aquest passat dilluns.

Aquesta setmana diferents fronts atlàntics van creuant la Península, arriben a Catalunya poc actius i a la costa pràcticament desgastats. Els núvols van circulant d'oest a est implicant variabilitat a l'estat del cel. El matí de dimecres estarà marcat per l'ambient assolellat. Els núvols augmentaran durant la tarda amb un cel més canviant. De pluja res de res.

Demà dijous serà una jornada de cel més enterbolit per la proximitat d'un front que creuarà de cara al vespre i la nit, moment en què podria escapar-se algun plugim. El més destacable serà el vent de sud-oest que s'imposarà davant del front, bufarà reforçat a partir de migdia i facilitarà una nova pujada de la temperatura. Dijous al migdia la calor tornarà a revifar.

Serà l'últim pic de la calor de la setmana, divendres la temperatura tornarà a baixar i de cara al cap de setmana s'instal·larà un ambient més fresc. De moment, sense que els mapes del temps mostrin una arribada definitiva del fred, sembla que de cara a la setmana vinent ens mantindran els alts i baixos i els valors tèrmics temperats per l'època.