MÉTEO | Dimecres de canvis amb un cel carregat de pols en suspensió

MÉTEO | Dimecres de canvis amb un cel carregat de pols en suspensió
Ingrid Vicent
19/06/2024 - 09:11

Badalona - Aquest dimecres ha començat amb un temps aparentment tranquil, però avui serà una jornada de canvis amb un augment gradual de la nuvolositat, l'entrada de pols en suspensió i temperatures amb una tendència a la baixa.

Avui encara es farà notar un ambient càlid. La nit ha estat tropical amb uns valors de temperatura mínima que no ha baixat dels 20 °C a bona part de la ciutat. Al centre del dia, tot i que la temperatura quedarà una mica per sota dels valors d'ahir, el descens tèrmic no serà gaire apreciable. En canvi, entre demà dijous i divendres, es farà evident un ambient més suau amb una baixada de la temperatura, tant en hores diürnes com nocturnes.

L'estat del cel mostrà un aspecte tèrbol. Per una banda, amb l'aparició de núvols alts i mitgencs que aniran arribant des del sud i, per altra banda, amb un augment en la pols sahariana en suspensió. Ja des de bon matí, el cel presenta un aspecte terrós i al llarg del dia tindrà un aspecte calitjós. La nuvolositat anirà en augment amb el pas de les hores i a la tarda els núvols seran més compactes amb cel variable.

El temps s'inestabilitzarà amb l'aproximació d'un embossament d'aire fred per l'oest de la Península que de cara a la matinada vinent afavorirà l'aparició de ruixats.

Dijous serà un dia de temps molt insegur, amb precipitacions que poden acabar afectant qualsevol indret del territori. A la costa central, les precipitacions seran més probables entre la matinada i el matí de dijous. En tot cas, ruixats que vindran acompanyats de fang.

La primavera finalitzarà amb un temps mogut. Dijous a les 22.51 h entrarà oficialment l'estiu. Divendres, primer dia de la nova estació, el temps tornarà a la calma.