MÉTEO | Dimecres de cel canviant amb un matí d'obrir i tancar paraigua

MÉTEO | Dimecres de cel canviant amb un matí d'obrir i tancar paraigua
Ingrid Vicent
15/05/2024 - 10:13

Badalona - Aquest dimecres paraigües oberts de bon matí amb una línia de precipitacions que resseguint la franja litoral ha arribat a la costa central descarregant xàfecs curts però amb intensitat. A Badalona amb registres entre els 5 i 9 litres/m². Unes quantitats que podrien augmentar al llarg del matí amb un estat del cel que es mantindrà insegur i amb risc que es reprodueixi algun ruixat més.

Fins al migdia, al voltant de la costa central, es mantindrà un temps insegur amb un matí de cel caòtic amb nuvolositat abundant, però també amb algunes escletxes de sol intermitents que s'obriran tímidament entre els núvols i, alhora, la possibilitat d'alguna pluja intermitent.

A la tarda, la inestabilitat més marcada es traslladarà cap a les comarques d'interior. Del prelitoral cap al nord de Catalunya els núvols creixeran amb energia i es reproduiran els ruixats i les tempestes. A la costa, tot i que es mantindrà un temps insegur, la tarda serà de cel més obert, amb clarianes i variabilitat. Això sí, sense acabar de fer net.

La inestabilitat encara s'allargarà uns dies més. En altura hi ha un embossament d'aire fred que es mantindrà fins a final de setmana facilitant el creixement de nuvolades i un temps remenat.

Dijous al matí, tornaran a reaparèixer núvols desenvolupats i alguns ruixats irregulars en trams de la costa i el prelitoral central. Tot i que demà, les clarianes tindran molta més presencia al llarg del dia, especialment a la tarda.

Les temperatures han baixat. Els xàfecs de primera hora del matí han arrossegat el termòmetre cap avall i el valors de mínima han marcat entre 14-15ºC. Avui l'ambient es mantindrà suau al migdia amb termòmetres frenats. En dies vinents la temperatura no es mourà gaire. Es mantindran valors propis d'inicis de maig.