MÉTEO | Dimecres de cel emblanquinat i temperatura estable

MÉTEO | Dimecres de cel emblanquinat i temperatura estable
Ingrid Vicent
07/06/2023 - 09:33

Badalona - El cel quedarà tapat al llarg d'aquest dimecres. Arriba nuvolositat des de l'interior de la península. Es tracta de núvols que tenen el seu origen en la pertorbació Òscar que se situa a l'Atlàntic, davant la costa de Portugal. La part activa d'aquesta pertorbació no ens afectarà directament, però impulsarà bandes de núvols, que al llarg dels dies vinents, aniran arribant al Mediterrani desgastats.

Aquest dimecres es presenta amb el pas d'una àmplia franja de núvols alts i mitgencs que progressivament taparan el cel. A primera hora del matí encara amb algunes clarianes, però el sol anirà quedant enterbolit i el cel es mostrarà emblanquinat migdia i tarda. Sense precipitacions.

La inestabilitat va a la baixa i, avui, a les comarques del prelitoral, els núvols de tarda no creixeran amb l'energia i l'activitat dels darrers dies. Els ruixats quedaran concentrats cap a les comarques del nord, principalment cap al sector dels Pirineus.

Tot i la nuvolositat d'aquest dimecres es mantindrà un ambient càlid. La temperatura mínima ha marcat 19 °C. En alguns barris de la ciutat, s'han quedat molt a prop de fer mínima tropical, però de moment, a Badalona, encara no s'ha arribat. Aquest dimecres la temperatura màxima serà similar a la d'ahir amb valors entorn els 24 °C.

A partir de dijous la calor s'accentuarà. Des del sud s'enfilarà una massa d'aire càlid que afavorirà l'augment de la temperatura durant el segon tram de la setmana.