MÉTEO | Dimecres de temperatura suau enmig de la canícula de l'estiu

MÉTEO | Dimecres de temperatura suau enmig de la canícula de l'estiu
Ingrid Vicent
26/07/2023 - 09:07

Badalona - Avui es gaudirà d'un ambient tèrmic més confortable amb una calor suau. Des del nord ha entrat una massa d'aire més fresca que ha empès la bombolla càlida que teníem a sobre cap al sud i de forma transitòria, aquest dimecres, la calor d'estiu donarà una treva.

Aquesta nit han marxat les temperatures tòrrides. La temperatura mínima ha baixat fins als 23 °C i la humitat també s'ha reduït facilitat un baix índex de sensació de xafogor. Avui el termòmetre també es quedarà més curt durant les hores diürnes i no hi haurà cap calorada. Els valors de temperatura màxima es mouran entre la franja dels 26-28 °C i quedaran lluny del pic de calor d'ahir dimarts quan el vent aponentat va disparar la temperatura cap als 32-33 °C. Avui hi haurà un descens tèrmic entre 5 i 6 graus respecte ahir.

Dimecres amb un estat del cel marcat per la variabilitat. Nuvolositat present des de bon matí amb un temps insegur i possibilitat que es pugui escapar alguna feble precipitació. Intervals de núvols baixos presents a la zona del litoral i prelitoral central i nord. Més abundants entre el matí i migdia amb alguna escletxa de sol intermitent. La nuvolositat es reduirà a la tarda, no farà net, però el cel es mostrarà més obert, amb clarianes i més estones de sol.

Dijous serà una jornada més assolellada, encara amb alguns intervals de núvols. Cal destacar el pas d'una línia de precipitacions que travessarà Catalunya entre la nit de dijous a divendres i que podria arrossegar algun ruixat nocturn cap a la costa central. Els dies vinents la temperatura recuperarà uns graus i la calor augmentarà, tot i això, sense previsió de calorada.